CrossXvest doet mee aan Trail-Run in Belgie

Dit weekend deden wij (Dave, Jennifer en Leon) mee aan de Castle Trail te Belgie. Als Obstacle Runners een nieuwe uitdaging, mede door de hoogtemeters en technische trails.

Strategie:
Onze strategie was om de kansen te spreidden en over alle afstanden mee te doen. Als Nederlanders is het wel belangrijk dat je goed hebt nagedacht over de voorbereiding. Er waren totaal meer als 600 deelnemers alleen al online, ook bij de daginschrijving stonden aardig wat mensen. Hier zaten ook zeker mensen bij met ervaring in heuvel en bergachtig terrein. Dave koos voor een snelle 10 km,  Jennifer de 20km (kan lang in zelfde tempo’s lopen) en Leon voor de brute 30 km.

(Routekaart + HM 30KM)

Castle Trail:
De trails bestonden uit flink wat hoogtemeters, tussen de 400+ en 1000+ hoogtemeters afhankelijk van je afstand.
Het startpunt was vanuit een oud-kasteel, wat direct al de nodige sfeer meebracht.
De daling begon over een stenenpad, daarna volgde er een verhard stuk door het centrum van La Roche – En – Ardennen.
Via prachtige trails, ging je als deelnemer door het water, langs heuvels en erg steile heuvels ;). Ook uitdagende stenenpaden hoorde bij het decor, een van de mooiste momenten was de passage door het kasteel. Via een kleine doorgang ging je via een trap hierdoor en kwam je binnen in het kasteel. Verschillende toeschouwers langs de kant juichten mee, uiteraard geeft dit nog een extra beleving en boost aan je prestatie.

Dave eindigde 3e in een sterk internationaal deelnemersveld, in voor hem zijn eerste Trail-Run in de Ardennen.
Jennifer eindigde 1e met een flink aantal vrouwelijke internationale deelnemers, ook haar eerste Trail-Run in de Ardennen.
Leon heeft de 30 kilometer met succes voltooid, hij was blij bij aankomst – en heeft gestreden als een echte strijder.

Tips inzet CrossXvest:
Ben jij woonachtig in Nederland en beschikt jou trainingsgebied niet over heuvels?
Check hier dan onze tips en gebruik deze.

1) Hardlopen op een loopband met zo’n 4 tot 6 kilogram werkt erg goed. Werk dit langzaam op qua gewicht en elevatie van de loopband.
Start liever met 2 gewichten dan 10 in een keer. CrossXvest verzwaard inzetten (10KG en meer) voor squats is daarintegen wel perfect, om ook op dat gebied kracht te ontwikkelen.

2) Zoek een geschikte heuvel van zo’n 5 a 10 meter, en kies een gewicht in het CrossXvest wat bij je past en waar je eerder mee hebt gewerkt.
De bedoeling is dat je met lunges omhoog gaat, bij aankomst 10 herhalingen a 20 herhalingen explosieve jump squats maakt en dit 3 tot 5 keer herhaald.

De verzuring zal bijhoorlijk zijn, bij aankomst hoogste punt direct verder gaan met explosieve jump squats. Je spieren en lichaam zullen harder moeten werken. Dit zijn net de kleine verschillen wat een heuvel of andere obstakel lichter kan maken bij jou volgende training of race!

Tot volgend jaar Castle Trail, you rock!

Team CrossXvest
www.crossxvest.com