Angela Roorda – doelen stellen en behalen..

yeah-2

Sinds een half jaar ben ik trotse bezitter van het CrossXvest. Ik gebruik hem tijdens verschillende trainingen en merk hier in dat het mij helpt sterker en sneller te worden. Wat is er dan gaver als je gevraag wordt om een blog te schrijven over zo’n tof product en over mijn journey!

Vorig jaar had ik al een aantal keer de kans gehad om te trainen en te lopen met het CrossXvest. Zo ook tijdens de BreakoutRun. Ik was namelijk best nieuwsgierig naar de werking van het vest in combinatie met astma. De druk op de borst was even wennen, maar het was prima te doen met het vest. Het vest is makkelijk verstelbaar en voor iedereen te gebruiken. Het mooie aan het vest is dat je het zo zwaar kunt maken zoals je het zelf wil. Zo gebruik ik hem voor HIIT/kracht trainingen met 10 tot 16 kilo gewicht er in, maar met hardlopen momenteel ‘maar’ 6 kilo. En die ‘maar’ staat er met een reden. Zes kilo lijkt heel weinig, maar wanneer je er mee loopt merk je duidelijk het verschil. Daarom kies ik er voor het gewicht langzaam op te voeren zodat mijn gewrichten er aan kunnen wennen. Daarnaast is het verschil nog een stuk groter wanneer je een ronde rent, zonder het vest!

In april van dit jaar besloot ik mijn levensstijl volledig om te gooien. Ik at altijd al wel “gezond”, maar de kilo’s bleven er aan komen. Tot ik op het punt kwam dat ik wist dat er iets moest gebeuren. Uiteindelijk is veel gezond eten ook niet gezond en als je onderaan de streep te veel calorieën eet, val je zeker niet af. In combinatie met goed en gezond eten, het CrossXvest en gerichte trainingen bij Sportbox TakeTime viel ik in 28 weken 15 kilo af. Laatst trainde ik met het CrossXvest met 12 kilo aan gewicht er in. Toen werd het me pas duidelijk wat ik allemaal extra mee had gesleept al die tijd. Naast de kilo’s ben ik ook een hoop centimeters kleiner (in totaal 62,5!) en is mijn vet percentage gehalveerd.

strongsistervsmudmasters2016

Mijn trainingen bestaan uit een keer in de week kracht, een keer CrossFit, een keer HIIT training, een keer bootcamp of OCR trainingen en een keer hardlopen of mountainbiken. Hardlopen doe ik altijd bij ons in het bos en het is altijd weer een verrassing waar ik uit kom en hoe groot mijn rondje deze keer wordt. Doordat ik verschillende trainingen achter elkaar aan plak, wordt het nooit saai. Ik merk dat ik door de afwisseling allround sterker word en met veel plezier blijf sporten. Sinds april heb ik geen training gemist en maak ik juist tijd voor mijn trainingen. Samen met mijn voeding werd dit mijn prioriteit. Door mijn onregelmatige diensten was dit nog wel eens puzzelen maar met de nodige flexibiliteit kom je een heel eind. Doordat ik de voeding me eigen gemaakt heb, is het nu heel normaal om goed en gezond te eten. Ik eet een juiste balans van koolhydraten, vetten en eiwitten, die mijn lichaam ook zeker nodig heeft. Sinds april heb ik geen pijn meer gehad in mijn buik en heb ik geen aspirientjes meer hoeven gebruiken voor wat dan ook. Hoe fijn is dat?

yeah

Ik heb gemerkt dat mijn lichaam tot zoveel meer in staat is dan ik ooit dacht. Waar ik vorig jaar met moeite, met een resistant band, een pull up deed, doe ik hem nu zonder band. Iets waar ik enorm trots op ben en wat ik nooit had gedacht te kunnen. De hardlooptrainingen, HIIT trainingen en bootcamp met het CrossXvest helpen mij enorm bij het behalen van mijn doelen.

Nu ik dit schrijf, wil ik in de aankomende weken mijn vetpercentage nog een aantal procent naar beneden halen. Daarna wil ik beginnen met het opbouwen van spieren en, mezelf voorbereiden voor het nieuwe obstacle seizoen en het trainen voor een triatlon. Daarnaast zal het CrossXvest onderdeel blijven uitmaken van mijn trainingen.